tirsdag den 11. januar 2022

Opstart på VK5

 

Dissektion, bålmad, nye teknikker, nye grupper - sæt i gang!

Første dag på VK5 er startet op med en bålhyggedag, som startede med dissektion af en ørred. Vi har lavet lækker mad, fået nye studiegrupper og lært hinanden at kende. 


Det var utrolig spænde at være med til at dissekerer ørred, vi fik et godt indblik i fiskens opbygning, fra hjertet, til svømmeblæren til gællerne. Her er et lille udpluk af billeder herfra.


Lækker mad på bål!

Efter ørreden var blevet forberedt - dissekeret og renset - blev vi delt ind i flere grupper, som hver især skulle lave forskellige typer mad over bål.
Der blev blandt andet bagt boller og kage i Hollænderovn. Først skulle der laves bål, når der var en masse gløder, kunne de arrangeres så Hollænderovnen kunne stilles over en smule gløder og derefter lægges gløder på låget. 



Upsidedown kager blev forberedt, der blev skåret frugt og en dej blev lagt over. Da Hollænderovnen var varm, blev kagen sat ned i, låget på og derefter fik hver af kagerne omkring en halv time. Det var utrolig svært at vurdere hvor længe det skulle have, så øvelse gør mester. Her kommer et billede af hvordan den proces så ud på bålet.


Der blev også lavet røget ørred, ørred bagt i dej over bål, lækker grøntsagssuppe og bananklatkager over bål.











Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kiwa Plantehold Logbog 22.03 - 11.04

Status på planterne fra d. 22.03.22, der sker en smule, mest med hvidløg og chiafrø. Chiafrøene er allerede nu blevet smagt på, både for sig...